Bando Ekibi Kiralama Ankara’da da bizim ile mümkün. Başkentimizde müzik rüzgarları estiriyoruz. SAEM ile tüm Bando Ekibi Kiralama işlemleri hakkında bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. Etkinlik, organizasyon, açılış, lansman ve özel günlerde Ankara’da yaşayan tüm müşterilerimize hizmet veriyoruz.
Bando Ekibi Kiralamak isteyen Ankaralılar bizi seçerlerse ekibimiz ile müzik keyfi yaşıyor. Balkan Bandosu, Çigan Orkestrası, Latin Orkestrası, Ritm Grubu, Sokak Orkestrası gibi ekipler ile sizlere çok eğlenceli saatler yaşatıyoruz. Sizler de ayrıcalıklı müzik keyfine katılmak ister misiniz? Hemen, şimdi bizi arayın!
İletişim:0-544-670-54-84
Ekibimiz içerisinde yer alan birbirinden değerli ve profesyonel müzisyenlerimiz sizlere eğlenceli saatlerin güvencesini veriyor.
Kaliteli enstrümanlar ile profesyonel müzisyenlerimiz sayesinde sizler de müziğe doyacaksınız. Ankara’nın tüm ilçelerini ve tüm organizasyon, etkinliklerini SAEM Band Takımı ile renklendirebiliriz.
Alo Bando’nun Ankara’da hizmet vereceği semtler
Çankaya, Altındağ, Sincan, Yenimahalle, Gölbaşı, Beypazarı, Ayaş, Evren.
Çamlıdere, Elmadağ, Bala, Etimesgut, Kızılcahamam, Haymana.
Keçiören, Mamak, Şereflikoçhisar, Pursaklar, Polatlı.
Hepsi alanında profesyonel ve oldukça tecrübeli ve dinamik bando ekibimiz ile Ankara’nın her noktasında sizlerle buluşuyoruz. Sizlere SAEM Band olarak benzersiz bir eğlence hizmeti sunuyoruz.
Alo Bando Takımı olarak tek arzumuz siz değerli müşterilerimizin eğlenmesini sağlamak. Ve, etkinliklerinizi mutlu bir şekilde tamamlatmak. Tecrübemiz ve neşemizi size sunuyoruz. AloBando ekibimiz ile ilgili detaylı bilgi için Hakkımızda bölümünü ziyaret edebilirsiniz. Tüm soru ve görüşleriniz için bize ulaşın!
Aynı zamanda Bando Ekiplerimiz hakkında tüm ayrıntılı bilgiler için sizi bekliyoruz. Buradan, Balkan Bandosu, Düğün Bandosu, Latin Bandosu, Çigan Orkestrası, Ritm Grubu, Sokak Orkestrası ile ilgili tüm bilgilere rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Müziğin ritmine AloBando.com ile ulaşın!
Alo Bando içerisinde yer alan tüm müzisyenlerimiz profesyoneldirler. Aynı zamanda tecrübeli ve dinamik müzisyen kadromuz ile tüm enstrümanlarımız ile size benzersiz bir müzik dinletisi sunuyoruz.
Balkan Bandosu ve Klasik Bando takımlarımızda yer alan trompet enstrümanının tarihi oldukça eskilere dayanıyor. Trompet, Milattan Önce 1480’li senelerde ortaya çıktığı biliniyor. Mısır’da yaşayan dönemin Kraliçe’si Hatşepsut ikonogafilerle trompet çalındığını belirtmiştir. İkonografilerde bir etkinlikte trompet çalmakta olan askerler çizilmiştir. Bu belgelerde, enstrümanlar arasında trompete sıkça yer verilmiştir.
Milattan önce 1480’li yıllarda yapılan bu ikonografiler bize trompet tarihinin ne kadar köklü bir geçmişe sahip olduğunun altını çizmektedir. Özellikle o dönem trompetleri günümüzdeki trompetlere oranla daha farklı bir şekildedir. İki bölümden oluşmaktadır. Kalak ve ağızlık. Bu bölümler trompetin sesinin armonik olarak çıkmasına yardımcı oluyordu.
Trompet geliştikçe farklı topluluklarda da kullanılmaya başlanmıştır.Eski Yunanlar milattan önce 400’lü yıllarda trompet yarışmaları yapmaktadırlar. Yine eski dönemlere ait trompet resimlerine de rastlanmıştır.
Trompet enstrümanı ile uzun ve kısa notaları rahatlıkla çalabilirsiniz. Piyano ve forte içerisinde de çalabilirsiniz. Ancak, Pianissimo çalınması pek mümkün dedğildir.
Çiftleme yapabilirsiniz. Örneğin, hızlı ikileme, hızlı üçleme, hızlı dörtlemeyi çok kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Trompet eğitiminin en önemli gerekliliklerinden birisi, bakır bir halde bulunan enstrümanların nefes ve diyafram düzenlenmesinin doğru yapılmasıdır. Klasik ve caz müziklerinde bilinildiği gibi kurbağa dili kullanılmaktadır. 1897 yılında Don Kişot da ilk kez buna yer verilmiştir.
Trompetin üzerine sağ el ile hareket edilmesiyle vibrato yapılmaktadır. Havalı ton en fazla caz müziklerinde kullanılır. Bu ton, dudakların serbest bırakılması ile yapılır. Dil yerine hava ile temas edilerek bu ton ortaya çıkar. Çoklu ses üretimini trompet ile de yapılır.
Keman enstrümanı violin ailesinin en kalın tonlu ve en ufak enstrümanıdır. Bilindiği gibi, keman dört tellen oluşuyor. Akord, petsen tize doğrudur. Bunlar, sol, re, la, mi’den oluşuyor.
Yaylı enstrümanlarının geçmişi Orta Asya’ya kadar dayanıyor. Orta Asya’da göçebe olarak yaşayan atlılar kemanı kullanıyordu. Örneğin, Kazak Kopuzu.Bu bilinen en eski örneklerden birisidir.Keman enstrümanın telleri oldukça sağlam ve güçlüdür.
Eskiden günümüze kadar at kılı tel için kullanılıyordu. Keman,İpek Yolu vasıtasıyla Orta Asya’dan Hindistan’a, Orta Doğu ve Çin’e kadar ünü gitmiştir.
Orta Doğu’da kullanılan keman diğer keman türlerinden farklıdır. Ve daha ilkel bir şekilde üretilmiştir. Günümüze en uygun keman türü İtalya’da bulunmuştur. 14. Yüzyılda üretilen bu keman türü, giderek Avrupa’nın tamamına yayılmıştır.
İlk keman üreticileri Avrupa’da ortaya çıkmıştır. Ortaçağ döneminde İtalya’da ardından Fransa’da üretiliştir. Lira ve Viel isimleri ile bilinen keman türleri bu dönemde yaygınlık kazanmıştır. Birtakım kaynaklar her ne kadar Avrupa’da yaygınlık kazansa da, bazı kaynaklara göre ise Arapların kemanı geliştirdiği yönündedir.
16 ve 17. Yüzyıla geldiğimizde ise kemanın ustaları olarak bilinen Giuseppe Guarneru, Antonio Stradivarius ve Nicolo Amati, Paolo Maggini. Kemanın bugünkü şekli verilmiştir. Ancak, keman yüzyıl ilerledikçe bazı farklılıklara uğruyordu.
Yeni birtakım özellikler kemana ekleniyordu. Özellikle, 19. Yüzyılda kemana köklü değişiklikler yapılmıştır. Değişik yapılarak kemanın gövde ve sap kısmı daha uzun bir hale getirilmiştir. Köprü kısmı da daha yüksek bir hal almıştır.
Kemanın bulunduğu yay arşe olarak bilinir. Arşede, hem misina hem de at kılı kullanılır. Yayın çıkardığı sesin pürüzsüz ve güzel çıkması için reçine isimli bir madde yaya eklenir. Reçine, genel olarak bal gibidir. Sarı renkli ve katı bir haldedir.
Keman, Fransızca’da violon, Almanca’da geige, İtalyanca’da violino ve İngilizce’de violindir. Kemanın boyutu 60 santimetredir. Yaylı enstrüman ailesinden geliyor. Keman, orkestralarda yaygın olarak solo bir, iki ve üç olarak yer alıyor.
Soloda ve orkestra ile birlikte kullanılır. Ancak, genel olarak soloda tercih edilir. Kemanın özgün ve farklı sesi orkestra ve müziği çok güzel bir ahenk katar.
Kemanı öğrenmek her bireye göre farklılık gösterir. Müzik kulağı, yaylı enstrümanlara yatkınlık bunları etkileyen faktörlerden bazılarıdır. Ancak, isteyen her birey kemanı kolaylıkla öğrenebilir.
Itzhak Perlman, Pinchas Zukerman, Jascha Heifetz, Niccolo Paganini, Viktoria Mullova.
Pablo de Sarasate, Bronislav Huberman, Fritz Kreisler, Yehudi Menuhin.
Türkiye’den de çok değerli keman virtüözleri bu isimlere ekleniyor. Suna Kan, Ayla Erduran, Tunç Ünver, Cihat Aşkın, Atilla Aydemir, İsmail Aşan.